24 Colos Gyerek Kerékpár

24" kerékméretet alkalmazó junior és ifi korosztály számára készült kerékpárok.

A 24”-os kerékmérettel kezdődik valójában a junior kerékpár kategória. Általában 8 éves kortól már szóba jöhet ez a méret. Persze ez függ a gyermek magasságától, növekedési ütemétől, a kerékpározási stílusától. Amikor a gyermekünk kinőtte a 20”-os kerékpárt akkor megfontolhatjuk, hogy a 24 vagy 26 colos kerékpár mellett döntünk. Itt nem csak azt kell figyelembe venni, hogy elég magas-e a gyermek, és megfelelő korban van-e, hanem azt is, hogy milyen bátor bringás, milyen gyakran használja, mik a céljai a gyermeknek a bringájával. Van olyan gyerek, aki simán átülhet a 26”-os kerékpárra, de van olyan is, aki még nagyobb biztonságban teker egy 24”-os junior bringán. Itt a gyereknek kell eldöntenie, semmiképpen sem szabad erőltetni a nagyobb méretet, mert egy túlméretezett kerékpárral akár el is vehetjük a kedvét a biciklizéstől.

Ha lehet, ne hagyjuk ki ezt a méretet sem, mert rengeteg dolgot tanulhatnak meg a gyerekek ebben a korban is, például ilyenkor kezdik élvezni a sebességet és terepen való bringázást is.

A váz itt is alumínium, a felszereltség pedig teljesen felnőttes már. A váltórendszer 3x7 vagy 3x8 fokozatos, a villa teleszkópos és már megjelenik a tárcsafék is bizonyos modelleken. A fékkar és a nyereg mérete igazodik a gyerekekhez.

Fontosnak tartjuk a gyermekek egészségét és azt, hogy szeressék a sportot. Ahhoz, hogy a TV és a PC játékok helyett a természetet és a bringázást válasszák, kedvükre való gépet kell választanunk nekik. A HEAD kerékpárgyártó olyan bringákat kínál, melyek jó minőségűek, kis szerviz igényűek, elnyűhetetlenek és könnyen tekerhetők. Alu váz profi hegesztéssel, kis tömeggel. Gyerek specifikusak a vázszögek. Megfelelő a csapágyazás. A kis kezek által könnyen elérhető és működtethetők a váltó- és fékkarok, kisebbek esetében pedig kontrafék segíti a fékezést. Modern és vidám a design, ezért a gyerekek imádni fogják!