TREKKING / TÚRA KERÉKPÁR

Ebben a kategóriában a 28" kerékméretű trekking kerékpárok szerepelnek, elsősorban túrázáshoz ajánljuk terepre és közútra. 60-65mm rugóúttal rendelkező teleszkóppal és számos kiegészítővel felszerelt, mint pl. sárvédő, csomagtartó, kitámasztó és dinamós világításrendszer.

A túra kerékpár, avagy ahogy a modern időkben hívják, angolból átvett szóhasználattal, trekking kerékpár pontosan arra hivatott, amire a neve utal: hogy elmenj vele túrázni.

A hasonló használatra tervezett cross és túra kerékpár között az a különbség, hogy a trekking gazdagabban felszerelt, kényelmesebb és a gumik már terepre is alkalmas mintázatúak. A gumi középső része azonban még sima, hogy aszfalton is hatékonyan lehessen vele menni.

A trekking komfortosabb, mint egy cross bringa, ami nem véletlen, hiszen a túrázás célja az, hogy nagy távokat tegyünk meg jó sok csomaggal megpakolva. Elengedhetetlen a kényelem.

A trekking kerékpárokat enyhén emelkedő vagy egyenes kormánnyal szerelik és V-fék, mechanikus vagy hidraulikus tárcsafék-rendszer felel a lassításért. A 28”-as kerékméret az országúti kerékpárok szabványmérete, de a trekking kerekeken a felni kicsit szélesebb a ballonosabb külső befogadásához. Áttételtartománya széles, általában 3 első lánctányérral rendelkezik, így tökéletesen használható terepre.

A túrakerékpárok teleszkóppal szereltek, így jól lehet velük terepen is tekerni. A teleszkóp blokkolható, azért hogy aszfalton viszont hatékonyan lehessen tekerni.

Váza könnyű alumínium ötvözetből készült. Agyváltós hajtáslánccal szerelt, amely minimális karbantartásigényt és egyszerű használatot biztosít.

A maximális komfort érdekében a nyereg és a kormány pozíciója állítható.

Mivel a trekking kerékpárokat hosszú távú utakra tervezték, minden modell elmaradhatatlan funkcionális kiegészítőkkel van felszerelve: sárvédő, önellátó (dinamós) világítás, láncborítás, csomagtartó és kitámasztó.

A felszereltséget tekintve vannak olcsóbb, középkategóriás és csúcsmodellek is. Ami biztos, hogy a jobb modelleken a sárvédő már nem a full zörgős acél, hanem alu-műanyag kompozit, és a csomagtartó is masszívabb, vastag alu csöves. Gyárilag szerelt agydinamóval szerelt, vázon belül vezetett elektromos vezetékek a lámpák számára, stabilabb kitámasztó. A legjobb trekkingek agyváltóval szereltek, és igazából ez az egy alkatrész emeli csak igazán a bringa értékét.

Általában elmondható, hogy a trekking kerékpárok kis módosításokkal városi vagy túrakerékpárrá fejleszthetők, így ha csak egyetlen kerékpárt szeretnél vásárolni, akkor a legjobb választás egy trekking vagy cross bringa.

A HEAD REVELO TREKKING kerékpárok tökéletesek hosszú utakra és kirándulásokra. Az univerzális és kényelmes konstrukciónak köszönhetően tökéletesen helytállnak aszfaltos túrákon, útburkolat nélküli ösvényeken és akár terepen is.

Stabil, kényelmes váz, nagy átmérőjű kerekek, sok sebességfokozat. Leginkább aszfaltra valók, ám ha letérsz egy földútra vagy murvára, az se jelent különösebb gondot neki.