20 Colos Gyerek Kerékpár

20" kerékmérettel rendelkező, gyermekek számára készült kerékpárok.

Kisiskolásoknak szánt kerékpár, általában 6 éves kor felett jó ez a méret, persze függ a testmagasságtól, növekedési ütemtől.
Azt azonban meg kell jegyeznünk, hogy ez az a kerékpárméret, amit semmiképpen sem szabad kihagyni. Ebben a korban még mindig a tanuláson, a tapasztalatszerzésen van a hangsúly, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a későbbiekben magabiztosan kerékpározzon gyermekünk.

A 20”-os kerékmérettel elérkeztünk ahhoz a geometriához és felszereltséghez, amit már kerékpárnak hívhatunk. Igazából olyanok, mint a felnőtt bringák kicsinyített másai.

Elől és hátul is van v-fék, így a kézifékes megállás jól begyakorolható még gyerekkorban. Ebben a kategóriában már megtaláljuk a teleszkópos bringákat is, azonban ebben a korban a nagy többségnek az egyfokozatú merevvázas kerékpár javasolható. Itt még nincs szükség bonyolult váltóra, mert a gyermek nem fogja tudni megfelelően használni és még drága is.

Itt is fontos kitérni a bicaj súlyára, törekedjünk minél alacsonyabb súlyút választani, lehetőleg alumínium vázas modell mellett döntsünk.

Az alacsony átlépésű magasság még mindig alap kell legyen, hogy a gyerek könnyen le és felszállhasson.

Fontosnak tartjuk a gyermekek egészségét és azt, hogy szeressék a sportot. Ahhoz, hogy a TV és a PC játékok helyett a természetet és a bringázást válasszák, kedvükre való gépet kell választanunk nekik. A HEAD kerékpárgyártó olyan bringákat kínál, melyek jó minőségűek, kis szerviz igényűek, elnyűhetetlenek és könnyen tekerhetők. Alu váz profi hegesztéssel, kis tömeggel. Gyerek specifikusak a vázszögek. Megfelelő a csapágyazás. A kis kezek által könnyen elérhető és működtethetők a váltó- és fékkarok, kisebbek esetében pedig kontrafék segíti a fékezést. Modern és vidám a design, ezért a gyerekek imádni fogják!