CITY / VÁROSI KERÉKPÁR

A városi kerékpár ideális a mindennapi közlekedésre: ingázás, bevásárlás és hasonló tevékenységek.

A city bike, avagy városi kerékpár kategória a bicajok igen széles spektrumát fedi le, lényegében a mindennapi kerékpáros közlekedés gyűjtőkategóriája. A közös nevező, hogy ezen bicajok a városok forgalmas utcáin nyújtják a legtöbbet. A kerékméretet és vázkialakítást illetően eléggé eltérnek az egyes gyártók modelljei, ugyanakkor minden city kerékpárra igaz, hogy kényelmes, könnyen használható, praktikus felegyenesedett testhelyzet biztosít, elősegítve a város forgalmában történő tájékozódást. Így a 20”-os keréken gördülő „kemping” ugyanúgy city bike, mint egy női vázas egysebességes vagy éppen egy hagyományos vázkialakítással rendelkező láncváltós modell.

Az ide sorolható kerékpárok döntő része eleve kiegészítőkkel felszerelt, sárvédő, csomagtartó, kitámasztó, világítás, csengő szinte mindig megtalálható rajtuk, de gyakran még a kosár is alapszolgáltatás. Kiemelten fontos a jó ár-érték arány, a működtetési költségek minimalizálása, éppen ezért a legtöbb esetben bevált technológiák és tartós alkatrészek kerülnek felszerelésre.

Az össztömeg ezzel szemben nem elsődleges szempont, hacsak a település domborzata ezt nem igényli. A city kerékpár nélkülözhetetlen kelléke a jó minőségű lakat, a városi kerékpárokat defektvédett külsővel vagy belső gumival látják el, emellett gyakori az egyetlen áttételes vagy az agyváltós hajtáslánc. A felsorolt technikák növelik a megbízhatóságot, ezzel párhuzamosan csökkentik a karbantartásigényt.

A városi bicaj kiválasztásánál fő szempont, hogy a célnak és személyes preferenciának megfeleljen, továbbá mintázat nélküli gumiján a kerékpárost a lehető leggyorsabban, a legbiztonságosabban juttasson el bárhova – akár az év minden napján, ragyogó napsütésben, zuhogó esőben egyaránt!

A HEAD CITY 26 vagy 28 colos kerékkel szerelt, egyszerűen fenntartható, városi használatra szánt kerékpár.

A szabad mozgás a városban az egyik legjobb érzés, amit mindenkinek ki kell próbálnia. Válts kerékpárra a városban is. A HEAD CITY kerékpárokat arra tervezték, hogy a legnagyobb kényelemben és biztonságban manőverezz velük a városi forgalomban.

Sportolj, kapcsolódj ki és mondj búcsút a forgalmi dugóknak, az autóban töltött hosszú, idegtépő óráknak. Élvezd a szabad mozgást a város minden egyes szegletében!