26"-os Gyerekkerékpárok

Általában 11 és 12 éves kor között jön el a 26 colos gyermek kerékpár ideje, 145 cm feletti magasságtól ajánlott.

Kisebb vázméret, ejtett vagy hajlított vázforma jellemzi, így még mindig könnyű átlépést biztosít.

Vannak merev vázas és teleszkópos modellek, mind váltóval szerelt és vannak tárcsafékes modellek is.

De miért is válasszunk gyermekünknek 26”-os Kerékpárt?

Az első és legfontosabb szempont, hogy sokkal könnyebb, mint egy felnőtt kerékpár.
Kisebb a pedálok közötti távolság, hogy hatékonyabban tudjon tekerni a gyermek.
A vázméret is kisebb és ez fontos a gyerekek rövidebb kar és lábhossza miatt.
A váltórendszer általában még egyszerűsített, könnyen tanulható és egyszerűen kezelhető.
Gyerekre optimalizált felszerelés jellemzi, például kisebb és keskenyebb az ülés, könnyen kezelhetők és elérhetőek a fékkarok, a kormány keskenyebb a felnőttekénél.

A gyerekek is odalesznek érte, mert ez már mégiscsak egy felnőttes kerékpár, és a 26”-os kerekekkel sokkal gyorsabban lehet haladni. Megadjuk nekik a lehetőséget, hogy gyosabbak lehessenek a nagyobb kerékmérettel, ugyanakkor még alkalmazkodunk az ő kis testi adottságaikhoz. Ezen a kerékpáron minden elérhető, egyértelmű, könnyen kezelhető. Nem fogja úgy érezni a gyerek, mint amikor a felnőtt kerékpáron ül, hogy még kicsi hozzá, mert nem éri el rendesen a pedált, nem tudja behúzni kényelmesen a fékkart, vagy nem tudja kezelni a váltót. Egyszóval a felnőtt kerékpáron nem érzi biztonságban magát a gyerek. Fontos, hogy mindig a megfelelő méretet válasszuk gyermekünknek, mert könnyen elmehet a kedve a kerékpározástól és a biztonságát és testi épségét is veszélyeztethetjük.

Fontosnak tartjuk a gyermekek egészségét és azt, hogy szeressék a sportot. Ahhoz, hogy a TV és a PC játékok helyett a természetet és a bringázást válasszák, kedvükre való gépet kell választanunk nekik. A HEAD kerékpárgyártó olyan bringákat kínál, melyek jó minőségűek, kis szerviz igényűek, elnyűhetetlenek és könnyen tekerhetők. Alu váz profi hegesztéssel, kis tömeggel. Gyerek specifikusak a vázszögek. Megfelelő a csapágyazás. A kis kezek által könnyen elérhető és működtethetők a váltó- és fékkarok, kisebbek esetében pedig kontrafék segíti a fékezést. Modern és vidám a design, ezért a srácok imádni fogják!

Szűrők
A webshopban nincs ilyen termék